Förstärkt arbete med rättvist miljöutrymme och stabilt stöd för partiskatt

Gunvor Bergqvist, Vänsterpartiet Majorna.

Årskonferensens första dag är över. Vi hade bra diskussioner kring verksamhetsplan och partiskatt. En mycket bra nyordning mot tidigare år var att vi väntade med flera rapporter till imorgon. Däribland fullmäktigegruppens rapport.

Det har varit lite segt tidigare år att så stor del av den första dagen har gått åt till rapporter. Det är viktigt att ombuden får bli delaktiga i årskonferensen och debatterna kommer igång.

Vän av ordning kan ju hävda att man inte kan ta en verksamhetsplanen innan man har behandlat alla rapporter från föregående år.

Gunvor Bergqvist från Vänsterpartiet Majorna hade skrivit en motion till verksamhetsplanen som betyder mycket för vårt arbete i miljöfrågor. Hon föreslog att följande tillägg till verksamhetsplanen:

Vänsterpartiet ska synliggöra samband mellan inkomst, kön och miljöpåverkan samt konsekvenserna av en livsstil med hög resursförbrukning.

Man kan säga att vi redan jobbar med detta. Distriktsstyrelsen föreslog också avslag på motionen. Årskonferensen ville annorlunda och biföll motionen. Det tackar jag för. Det är ett besked att bl. a. det arbete jag gör i Miljö och klimatnämnden är på rätt spår. Det är också en tydlig viljeinriktning vad inriktningen angående miljöpolitiken skall vara inför budgetförhandlingarna med S och MP om budget 2014.

Stabilt stöd för partiskatten

Dagens sista debatt handlade om partiskatten. Det känns bra att det finns ett så kompakt stöd för partiskatt i Göteborgsdistriktet. På distriktsstyrelsens uppdrag har en arbetsgrupp, där jag ingick, utarbetat ett samlat förslag. Vi har nu ett tydligt regelverk och grundprincipen är tio procent på bruttobeloppet. De tidigare reglernas skrivningar om netto har i praktiken inneburit sju procent och stor förvirring. Gott att reglerna nu är uppdaterade.

Fler bilder:

Läs alla mina inlägg om årskonferensen 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: