Klimatförändringarna har ett kön

Göteborg Energis bolagsstämma hölls på Elyseum.
Göteborg Energis bolagsstämma hölls på Elyseum.

Det är inte varje dag man ensam företräder en halv miljon människor i en verksamhet med miljardomslutning. Idag var jag dock ägarrepresentant på Göteborg Energis bolagsstämma och företrädde göteborgarna och de 400 aktier värda en miljon kronor styck vi äger tillsammans.

Eftersom vi vill att det inte skall vara någon skillnad på om en verksamheterna bedrivs som nämnd eller bolag är bolagsstämmorna en formalitet som klaras av på tio minuter. Det är fullmäktiges budget, våra ägardirektiv och de förtroendevalda i styrelserna som utgör stadens styrning.

Nåväl det var inte detta dagens bloggpost skulle handla om utan om internationella kvinnodagen. Karin Edvardsson Björnberg, biträdande lektor i miljöfilosofi, Kungliga Tekniska högskolan skriver intressant om hur olika vi drabbas av klimatförändringarna. Kvinnor som grupp är mer sårbara för klimatförändringar.

Med tanke på att män som grupp också orsakar större utsläpp av växthusgaser är det lätt att konstatera att klimatförändringarna har ett kön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: