Hyresgästföreningen, miljömöte och Ali Esbati

Ali Esbati utklassar liberalen Fredrik Segerfeldt i SVT Debatt.

Det blev en händelserik eftermiddag och kväll igår. Först träffade Bostads AB Poseidons presidium och VD Hyresgästföreningen. Sedan miljömöte på Hisingen och sist tittade jag på SVT Debatt med Ali Esbati.

Mötet med hyresgästföreningen var givande. Det var helt ostrukturerat och vi kunde prata om flera olika aktuella ämnen. Allt från bostadsbristen till lägenhetsunderhåll. Naturligtvis är det bra med strukturerade möten och regelrätta förhandlingar men det är bra att sitta ner och prata fritt ibland.

Nygamla diskussionsformer på miljömöte

Partiföreningarna på Hisingen testar en ny form för introduktionscirklar för nya medlemmar. Eller rättare sagt nygamla. I stället för att ha en inledare som håller föredrag började de direkt med diskussioner utifrån deltagarnas egna erfarenheter. Till varje cirkeltillfälle bjuder man in en expert och igår var temat miljöpolitik. Därför var jag inbjuden.

Det blev riktigt bra diskussioner. Alla var involverade och vi avhandlade det mesta jag brukar ta upp i mina föredrag och lite till. Den stora skillnaden var att jag pratade betydligt mindre än vanligt och deltagarna mer. Precis som det skall vara.

Esbati stark i Debatt

På kvällen tittade jag på SVT Debatt. Formatet är lite lugnare nu än tidigare. Inte så många som skriker i munnen på varandra. Ali Esbati som vikarierar för Josefin Brink i riksdagen var som vanligt skarp. I kväll handlade debatten om arbetarna från Kamerun som har blivit lurade att resa till Sverige. Titta gärna på programmet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: