Hammarkullekarnevalen i svartvitt

L1051674 - Version 3

Igår bröt jag mest på slentrian men delvis på grund av att jag lovat några andra att använda mina bilder min inofficiella ambition att under året köra enbart svartvita bilder på bloggen. Nog vore det synd och skam att köra den färgsprakande Hammarkullekarnevalen i svartvitt.

Något gnagde i mig under natten och jag är bara tvungen att testa. Leicaobjektiv gör ju så tjusiga svartvita bilder. Sagt och gjort, tänkte jag, och gjorde en ganska snabb och enkel konvertering till svartvitt. En del av bilderna tarvar en större individuell handpåläggning i konverteringen men som helhet blev det ganska bra. Vad tycker ni kära läsare? Jämför med gårdagens bilder och kommentera nedan. Skall jag vara gråskalefascist eller skall jag ha ett mer flexibelt förhållningssätt här på bloggen?

Läs alla mina inlägg om fotografi, Leica M9 och Hammarkullekarnevalen.

6 kommentarer

Lägg till →

 1. Det bästa vore att sälja ut fastighetsbestånden i Hammarkulle till de boende för en billig penning! Kreativitet verkar det ju inte finnas någon brist på och det man ansvarar för själv vårdar man!

  • Jöran Fagerlund 27 maj 2013 — 20:08

   Det vore det sämsta. Det är svårt att bygga billiga hyresrätter. Så länge det behövs fler bostäder i Göteborg är det bättre att bygga till det som fattas i Hammarkullen – bostadsrätter och småhus – än att sälja ut det vi redan har.

   • Iofs men det är ju inte något självändamål för kommunen att äga en massa bostäder! Helst borde ägas, förvaltas och skötas av de som bor där!

    Sedan så borde det byggas många nya egnahem i Angered så att många som vill bygga eget bo kan göra detta UTAN att betala skyhöga kostnader!

    • Jöran Fagerlund 27 maj 2013 — 20:51

     Både som världen ser ut idag och under socialismen kommer det att vara nästintill ett självändamål att kommunen äger så mycket som möjligt. Även bostäder.

     Det är klart att även självständiga kooperativ ryms i en socialistisk strategi och i ett klasslöst samhälle.

 2. Jag skulle nog säga att en enkel och fungerande uppdelning skulle kunna vara att närbilder (bara ett ansikte) skall vara i färg medan de där fler personer är med bör hållas svartvita. Det som du satt överst på denna sida fungerar t.ex extremt mycket bättre i färg men jag gillar den dokumentära känslan som det svartvita ger till gruppbilderna. fast jag tycker mog att du skall öka kontrasten något i det svartvita. Det blir lite jämngrått…

  • Jöran Fagerlund 27 maj 2013 — 09:56

   Tackar för synpunkterna. Det är helt rätt att jag måste jobba mer med varje bild individuellt och få mer spännande kontraster. Nu körde jag samma inställning på alla efter att ha justerat några av färgbilderna. Jag blir lätt lite velig när jag har sett bilderna i färg och sedan konverterar dem till svartvitt. Det är lättare med svartvit film tycker jag. Då har jag inte sett något annat och behöver aldrig bli distraherad av det.

   Bilden överst på sidan valde jag just därför att det var en av de mest färgsprakande och skillnaden blev störst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: