Cykeltur till Amerika och lunch med Marlene

På väg till Amerika finns en hel del intressanta fotoobjekt.
På väg till Amerika finns en hel del intressanta fotoobjekt.

Det blev tre mil på cykel idag. Först 15 kilometer in till city för att äta lunch med Marlene Svensson som slutar hos Vänsterpartiet i Stadshuset och flyttar till Sundsvall. Sedan ytterligare 15 kilometer till svärmors kolonistuga i Amerika.

Cyklar man över Angeredsbron och sedan över Marieholmsbron får man en rak och okuperad tur från Gårdsten till city. Lite trist att cykla längs högtrafikerade vägar men det är effektivt. Man slipper också Göta Älvbron.

Lunch med Marlene

Dagens höjdpunkt var att luncha med Marlene Svensson som skall flytta till Sundsvall och därmed sluta jobba för Vänsterpartiet i Stadshuset. Marlene har varit en fantastisk kollega när jag jobbade i Stadshuset och ett ovärderligt stöd som parlamentariker.

Vi hade så mycket att prata om att jag helt glömde bort att plocka upp kameran och ta en bild. Det säger en hel del. Jag är ju inte direkt sparsam med kameran. Den som skall ta över efter Marlene kommer att få en rejäl utmaning att fylla hennes kostym. Tack för de här åren Marlene.

Amerika

Koloniområdet i Jonsered kallas Amerika för att kapitalisten Gibson som ägde Jonsereds Fabriker var orolig att för många arbetare skulle emigrera till Förenta Staterna som så många andra svenskar gjorde på 1800-talet. Därför erbjöd han arbetarna gratis mark för kolonistugor om de lovade att stanna i Sverige och jobba på fabriken. Arbetarna fick själva röja marken.

Det blev en rejäl tur och flera fototillfällen. En stor del av turen gick genom tråkiga industriområden medan andra delar var riktigt natursköna. Det bästa med att ha en Brompton är att man inte behöver cykla hem. Det är bara att fälla ihop den och ta med på bussen.

Fler bilder:

Läs alla mina inlägg om foto, cykel, Brompton och Leica M9.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: