Självscanning och cykelkärra perfekt för storhandling

När man handlar mat är det lätt att överskrida maxgränsen på 40 kilo.
När man handlar mat är det lätt att överskrida maxgränsen på 40 kilo.

Oftast brukar vi beställa tyngre saker som rotsaker, mjöl och olja från Hedenborgs. Ekologiskt och hemkört är en svårslagen kombination. Netto här i Gårdsten har ett smalt utbud av ekologiskt men mjölk och filmjölk brukar man oftast hitta. Det är också rätt skönt att slippa ta kärran och använda cykeln som kundvagn. Att handla i Gårdsten har ju också den fördelen att man slipper alla uppförsbackar när man skall hem från Angered.

Flyttar man tillbaka hjulen blir cyckelkärran en fin dragkärra.
Flyttar man tillbaka hjulen blir cyckelkärran en fin dragkärra.

Vill man ha lite större mängder ekologiskt eller annat som ligger utanför Nettos sortiment är det ICA i Angered som gäller. Inför dotterns stundande kalas fick jag ta på mig regnstället och cykla ner till ANgered i kväll för att proviantera.

Det finurliga med min cykelkärra är att man kan flytta tillbaka hjulen och därmed få en dragkärra. Det enda dåliga är att öppningen hamnar nedåt och man får öppna en liten springa i blixtlåset närmare handtaget och peta in varorna där. Det riktigt stora problemet är att ICA, precis som alla affärer, har det mest ömtåliga som bröd och frukt innan de tyngre sakerna som mjöl och mjölk. Då är det lätt att det ömtåliga blir mosat oavsett om man har egen vagn, kundvagn eller korg.

Tur att datorn väljer en handscanner åt en annars skulle jag få beslutsångest.
Tur att datorn väljer en handscanner åt en annars skulle jag få beslutsångest.

Det handlar om försäljningsknep. Frukt och grönt ser färgglatt och vackert ut, bröd luktar gott och de flesta köper mejeriprodukter. Det gör att alla behöver gå igenom hela butiken och lockas av massa erbjudanden. Frukt, grönsaker och doft av bröd väcker aptiten och vi handlar mer. På alvar har jag funderat att starta ett uppror där undertecknarna lovar att handla minst tio procent mer än vi tänkt oss bara vi får varorna i en mer logisk ordning i butikerna i stället för det som maximerar förtjänsten. Allt tungt först och ömtåligt sist.

I vissa butiker är det svårt att gå bakvarv och börja i mejeridisken och sluta i bröd och frukt. Jag försöker dock oftast gå bakvarvet.

Eftersom det går att scanna varorna själv medan man handlar behöver man inte packa upp ur någon kundvagn och sedan ner i kassar eller i cykelkärran. Det var bara att scanna varan och sedan stoppa ner den i springan i cykelkärrans blixtlås. När allt är klart lämnar man tillbaka scannern, betalar och går ut och häktar på vagnen vid cykeln. Perfekt. Det gäller bara att komma ihåg att flytta fram kärrans hjul till kärrans mittaxel igen innan man ger sig av.

Enligt sagorna ligger det en skatt vid regnbågens slut. I det här fallet stämmer det eftersom Angered ligger vid regnbågens slut.
Enligt sagorna ligger det en skatt vid regnbågens slut. I det här fallet stämmer det eftersom Angered ligger vid regnbågens slut.

Läs alla mina inlägg om Gårdsten, Angered och cykel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: