Christian Larsson (V): ”Den nya lagen för allmännyttan är ett beställningsjobb från ockervärdar”

Christian Larsson (V)
Christian Larsson (V)

Christian Larson tog debatten om en motion från Folkpartiet om en strategi att bygga och bevara billiga bostäder. Mycket av det som föreslås görs redan annat är nonsens. Därför föreslog kommunstyrelsen att motionen skall anses besvarad. Så blev också beslutet.

Christian fokuserade på högerregeringens usla bostadspolitik. Den nya lagen om allmännyttan tvingar de kommunala bostadsbolagen att agera precis som de privata bostadsbolagen. Det stympar kommunernas möjligheter. Lyssna på Christians första inlägg:

Lyssna på Christians första replik:

Lyssna på Christians andra replik:

Läs alla mina inlägg om kommunfullmäktige, bostäder och allmännyttan.

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Det hela är en fråga varför vissa ska ha rätt till subventionerat boende, medan andra redan betalat dyrt för sina bostadsrätter, med stora skulder. För mig är det självklart att allmännyttan ska drivas på ett affärsmässigt sätt. Det är ju skattebetalarnas pengar som hanteras och dessa ska behandlas med respekt.

    Får vi en fallande bostadsmarknad som (V) vill, kommer det äventyra hela den svenska arbetsmarknaden och därmed möjligheten till att få jobb för alla personer som redan är arbetslösa idag. Det blir mindre pengar över till välfärd och det här landet kommer bli allt fattigare. Sedan kan ju (V) börja bli mer ja-sägare i byggfrågor, annars kommer det aldrig att bli något byggt oavsett vad (V) snackar om.

  2. Allmännyttan måste kunna visa vinst för att dels kunna underhålla befintligt bestånd, betala de låga räntorna på de staliga lånen och ev. även kunna sätta av pengar för att bygga nytt!

    Konstigare än så är det inte!

    .. för vem skall annars betala ? ”Någon annan” ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: