Jonas Sjöstedt besökte folkkampanjen för gemensam välfärd i Göteborg

Jonas Sjöstedt på plats för att lyssna.
Jonas Sjöstedt på plats för att lyssna.

Idag anslöt tusentals personer till manifestationer i hela landet för gemensam välfärd. En av alla som slöt upp på Gustav Adolfs torg i Göteborg för att lyssna var Jonas Sjöstedt. Partierna håller sig borta från folkkampanjen och det är bra menar Jonas.

– Man skall kunna protestera mot vinster i välfärden oavsett vad man röstar på, sade Jonas när GT hittade honom i publikhavet och bad om en intervju.

Även om Vänsterpartiet är det enda partiet som vill avskaffa privata vinster i välfärden är stödet för detta enormt bland väljare till alla partier. Det var många som ville prata med Jonas. Några hade precis gott med i Vänsterpartiet, andra var aktiva socialdemokrater som tackade Jonas för att Vänsterpartiet driver kravet på vinstfri välfärd. Ytterligare några ville fotograferas tillsammans med honom. Precis när vi skulle gå var det en av åhörarna som sprang fram med kameran i högsta hugg. Till min förvåning var det mig hon ville fotografera. Troligtvis var det min hopfällbara cykel och utstyrsel med kavaj och fluga som väckte intresse. Lite skoj även om en snabb uppskattning ger vid handen att Jonas tog hem fotografera-tillsammans-med-tävlingen med storleksordningen 53–1.

Fler bilder:

Media: GP.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: