Ett hamninlopp utan en rejäl vindkraftspark 2013 signalerar efterblivenhet

Monika Djurner (V) i debatten om HBTQ-råd.
Monika Djurner (V) i debatten om HBTQ-råd.

HBTQ, vindkraft, priser till lärare, ändringar av statuter för stiftelser och kulturhistoriskt intressanta gravar var några av alla de ämnen kommunfullmäktige avhandlade i debatter eller beslut under kvällens sammanträde.

Kvällens första debatt var en interpellation om att ta tillvara administratörernas kompetens.  Mats Pilhem (V) som är rotelansvarig i kommunstyrelsen för personalfrågor svarade från den rödgröna majoritetens sida.

Det första beslutsärendet var inrättandet av ett HBTQ-råd som skickades tillbaka till kommunstyrelsen med en minoritetsåterremiss i juni. Eftersom det mesta värt att säga i debatten sades redan i juni blev debatten kort. Monika Djurner (V) höll ett kort men skarpt inlägg även i kväll. Jag rekommenderar dock intresserade att lyssna på Monikas inlägg från i juni:

Människor är mer än en bokstav i HBTQ

Vindkraftsdebatt

Själv deltog jag bara i en debatt: den om Vindkraftsparken i Hake fjord. Frågan gällde huruvida kommunen skulle tillåta att Mark och miljödomstolen prövar frågan. Vänsterpartiet tycker att det vore positivt med en utbyggnad i Hake fjord men inte om det innebär stora risker. Det är just dessa frågor tillåtlighetsprövningen kan ge svar på. Får vi tillstånd kommer vi att se över kalkylerna och se om det är rimligt att göra investeringen. Det är det som är det fina med socialismen, med ekonomisk demokrati, att medborgarna kan besluta vilka som sitter i bolagens styrelser. Du kan lyssna på mitt inlägg här.

Några replikskiften gav jag mig inte in i förutom när David Lega sade att jag kallat honom bakåtsträvare. Det skulle aldrig falla mig in att sätta epitet på David Lega eller någon annan. Det jag sade var att kalla oss rödgröna för framstegsvänliga.

Två moderata stolpskott om studenter

Mats Pilhem (V) deltog i ytterligare två debatter. Båda kom sig av motioner från Hampus Magnusson (M): en om studentmedarbetarskap och en uppsatspool.

Aron Mathiasson (V) och Monika Djurner (V)
Aron Mathiasson (V) och Monika Djurner (V)

Pedagogiskt pris blev allmän skoldebatt

Monika Djurner (V) och Christian Larsson (V) gav sig in i debatten om Folkpartiets motion om att inrätta priset ”årets pedagog”.  Monika kritiserade priset för att det fokuserar på en yrkesgrupp och indivduella insatser i denna grupp. Det finns bättre sätt att lyfta lärarnas status. Lyssna på Monika Djurners inlägg:

Christian Larsson (V)
Christian Larsson (V)

Christian Larsson fokuserade på regeringens skattesänkningar som till stora delar har finansierats med strypta kommunbidrag vilket naturligtvis fått konsekvenser för skolan och lärarnas löneutveckling. Lyssna på Christian Larssons inlägg:

Alla inlägg från kvällens fullmäktige hittar du här. Läs alla mina inlägg om kommunfullmäktige, energi, miljö och vindkraft.

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Kommunister i sitt ässe, babbel, lögner och verklighetsfrånvaro.

    Till alla allsmäktiga makter, befria oss från dessa stolpskott!

  2. Det finns INTE någon stor hamn i världen som samtidigt har en stor vindkraftspark i sin extrema närhet!

    Mellan Rödbyhavn i DK – Puttgarten i D kan man på håll se en stor vindkraftspark men den ligger på ett betryggande AVSTÅND ifrån farlederna!

    Att då vilja lägga en stor vindkraftspark innanför säkerhetsavståndet är inte annat än vansinne och prestige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: