Stekhäll perfekt på höstpromenad i Vättlefjäll

Vegetarisk pyttipanna i vardande.
Vegetarisk pyttipanna i vardande.

Söndagen bjöd på perfekt väder för en höstpromenad i Vättlefjäll. Och Vättlefjäll bjuder med sina många iordningställda eldplatser på tillfällen att grilla eller laga mat på stekhäll. Jag föredrar stekhällen för vegetarisk mat när packningens vikt inte är något större problem: som vid dagsturer eller kanotfärder.

Grönsaker tenderar ju att brännas rätt snabbt på en grill och det kan vara svårt att få till marinader och såser. Vegetariska produkter som quorn, sojakorv eller halloumi blir klara rätt snabbt på grillen. Känns nästan meningslöst att släpa med grill och kol för några minuters matlagning. Att släpa med ved till en brasa är något helt annat. En brasa är  så mycket mer än värme till matlagning. Kyliga novemberdagar är det mysigt att sitta runt elden och dricka sitt kaffe efter maten.

En gräddstuvad pyttipanna är inga problem på en stekhäll. Är vi borta flera dygn med kanot har vi använt kaffegräddepulver även om det troligtvis inte är så hälsosamt. Ett par gånger per år borde dock inte vara så farligt. Allt det andra håller sig ju i rumstemperatur: potatis, morötter, lök, buljongtärning, lite soja för färgen och torkade veggo-grytbitar.

Ytterligare ett dussin bilder tagna med kompaktkameran D-lux 3:

Läs alla mina inlägg om Angerd och Vättlefjäll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: