Välbesökt nomineringsmöte med Vänsterpartiet Angered

José lägger linjen.
José lägger linjen.

Efter onsdagens sammanträde med Miljö- och klimatnämnden cyklade jag till Hammarkullen för ett medlemsmöte med Vänsterpartiet Angered i Folkets hus. På dagordningen stod bland annat nomineringar till vallistorna till kommunen, regionen och riksdagen.

Vi var riktigt konstruktiva och presenterade mängder med namn på kompetenta kamrater: inte mindre än 14 namn till kommunlistan i nordost. Alla från Vänsterpartiet Angered. Inför valet 2010 hade vi en annan strategi och rangordnade våra nomineringar. Det behövdes inte på mötet i onsdags eftersom Börje Carlsson från partidistriktets valberedning var med. Han följde noga, och deltog i, vår diskussion. Det känns bra att valberedningen var på plats och hörde hur vi resonerade kring de olika namnen. Ett resonemang som inte kommer med om vi bara skickar in en lista med namn. På temat ”ingen nämnd – ingen glömd” anger jag inga namn här i fall någon av mina anteckningar var felaktiga.

Göteborg har fyra valdistrikt i kommunvalet och Vänsterpartiet har idag två mandat och en ersättare i nordost. På den listan skall även kamrater från Vänsterpartiet Östra och Vänsterpartiet Kortedala-Gamlestaden-Bergsjön stå. Friskt vågat, hälften vunnet med andra ord. Jag tror att vi har goda förutsättningar att öka till tre mandat på listan i Nordost. Det gör att vi kommer att få två ersättare eftersom antalet ersättare, enligt kommunallagen, skall vara minst hälften av det antal ledamöter ett parti får. Fullmäktige i Göteborg beslutade i enlighet med lagens minimiantal inför valet 2010. Det gör att varje partiförening borde kunna få ett namn vardera av de tre översta på listan.

Vi nominerade även till regionlistan och riksdagslistan. Där valde vi att även nominera partikamrater från andra partiföreningar. Till och med Jonas Sjöstedt även om vi misstänker att han vill stå på listan i Västerbotten.

Alla medlemmar kan skicka enskilda nomineringar till de tre listorna till valberedningen på: valberedningen.goteborg@vansterpartiet.se Nomineringsstopp till de tre listorna är 20 december. När ni ändå nominerar kan ni passa på att nominera till distriktsordförande, distriktsstyrelse, revisorer och ombud till Västra Götalandsregionens representantskap. Stoppdatum för dessa val är 20 januari.

På det personliga planet blev jag gladast över det beröm som framfördes över denna blogg. För mig är det ett fiffigt sätt att rapportera från de mina uppdrag. Naturligtvis är jag också överväldigad av att Angerdskamraterna nominerade mig till alla tre listorna: kommun, region och riksdag.

Ambitiös valplanering

Största tiden av mötet ägnade vi åt valplanering och en inventering av vad vi alla kan hjälpa till med. Det är mäktigt att se den samlade styrkan hos alla medlemmar i partiföreningen. Det ser ut som att vi kan öka ansträngningen supervalåret 2014 jämfört med valet 2010. Ett val partiföreningen i Angered, i ärlighetens namn, inte lyckades tända på alla cylindrar. 2014 blir det dock andra bullar. Vi har medvind i opinionen och etablerad en superstark position i valrörelsens hetaste fråga: vinster i välfärden.

Christian Larsson från distriktsstyrelsen tjänstgjorde som mötesordförande och berättade hur långt distriktet har kommit i valplaneringen. Han redogjorde även för det kommande arbetet med både kongress där EU-vallistan skall fastställas och distriktsårskonferens där Göteborgs vallistor skall fastställas.

Fler bilder:

Läs alla mina inlägg om Vänsterpartiet Angered och Hammarkullen. Liknande inlägg:

1. Nomineringsmöte med Vänsterpartiet Angered

2. Medvind vid tredje tillfället i Angered för förvalskampanjen

3. Hammarkullekarnevalen i svartvitt

4. Barn i Hammarkullen frågade ut Jonas Sjöstedt om barnkonventionen

5. Välbesökt öppet möte med Jonas Sjöstedt i Hammarkullen

6. 500 flygblad på en halvtimme i Angered Centrum

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: