Få ärenden inför årets första sammanträde med Miljö- och klimatnämnden

Full fart i pulkabacken i Gårdsten idag.
Full fart i pulkabacken i Gårdsten idag.

Det har varit en härlig dag i Gårdsten. Efter en tur med elbilen med sonen till SVT och inspelningen av Smartare än en femteklassare, där han och några andra från Brunnsboskolan spelar fiol i en fråga, gick resten av familjen ut till dalen och åkte pulka. Med oss hade vi sojakorv i mattermos och varm saft.

Väl hemma väntade handlingarna till Miljö- och klimatnämndens sammanträde på tisdag. Oftast brukar jag rapportera efter mötet vad som har skett men nu tänkte jag starta en tradition av att fråga er läsare om synpunkter inför mötet. Det är rätt få beslutsärenden på tisdag:

  1. Ansökan om bidrag för att genomföra miljöprogramsåtgärder. Förslaget går ut på att Miljö och klimatnämnden söker 1,7 av de 30 miljoner som finns i fullmäktiges budget för 2014 till tre av de 45 mål vi ansvarar för. Låter rimligt tycker jag.
  2. Yttrande till kretslopp och vattennämnden över förslag till VA-utbyggnadsplan till befintliga fastigheter. Kretslopp och vatten har tagit fram en VA-utbyggnadsplan för befintliga fastigheter i kommunen. De aktuella områdena är belägna på västra Hisingen och i nordöstra Göteborg och berör ca 200 fastigheter.
  3. Yttrande till byggnadsnämnden över förslag till detaljplan – för Bostäder vid Plejadgatan inom stadsdelen Lindholmen. Detaljplanen syftar till att göra det möjligt att uppföra 175 stycken studentbostäder på Lindholmen samt att utvidga befintlig park på Slottsberget. Den plats där ny bebyggelse är tänkt används idag till bilparkering.
  4. Yttrande till byggnadsnämnden över förslag till detaljplan – Bostäder vid Långhagsgatan i Backa. Förslaget innebär att ett boende med särskild service får uppföras vid Långhagsgatan i Backa. Planområdet utgörs idag av natur och gällande detaljplan anger allmän plats, parkmark.

Sedan följer ett antal spännande rapporter. Läs dem gärna.

Läs alla mina inlägg om Gårdsten samt Miljö- och klimatnämnden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: