Årets första cykelutflykt slutade i blodvite

Sämre lunchutsikt kan man ha.
Sämre lunchutsikt kan man ha.

I går packade familjen för första gången i år stormköket i cykelväskan och gav oss iväg mot klipporna ovanför Angeredsbron för att laga mat. Det är något speciellt att kunna titta ner på en 47 meter hög bro. Gårdsten erbjuder en mäktig lunchutsikt.

Slöjdambitionerna...
Slöjdambitionerna…

Kanske var det inte hundra procent njutning att ge sig ut i början av februari i mulet väder. Lite solsken hade inte skadat men det är alltid skönt att komma ut. I väntan på maten täljde dottern på en pinne. Vanan att packa ner första förband varje gång man packar ner en kniv visade sig denna gång komma väl till pass. Kniven slant och rispade upp ett sår i tummen.

...slutade i blodvite.
…slutade i blodvite.

Många tårar, några blodsdroppar men ingen större fara. Har man bara med sig plåster och gasbinda kan barnen få ta med sig en kniv. Naturligtvis bara under uppsikt och när de sitter ner.   Säkerhetsåtgärder till trots kan tummen hamna för nära och då behövs en förbandslåda. Man kan enkelt plocka ihop en på egen hand eller köpa färdiga. Det gäller bara att komma ihåg att fylla på det man använder. Min hemuppgift blir att köpa lite gasbinda och ett plåster.

Läs alla mina inlägg om Gårdsten, cykel och Brompton.

2 kommentarer

Lägg till →

  1. Ett tips är att när barn ska ha egna knivar är att förstöra spetsen på knivarna. Då minimeras en viss risk som kan uppstå vi eventuella stickskador, som är förmodligen de mest allvarliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: