Bostadsminister Attefall levererar sensation på Twitter: inga svartjobb förekommer i Sverige

Nu Stefan Attefall skarp i bild men fortfarande lika oskarp i tal.
Stefan Attefall på SABO:s kongress tidigare i år.

”ROT har utrotat svartarbete och skapat många nya vita jobb.” skriver bostadsminister Stefan Attefall i en diskussion med mig på Twitter. Menar han verkligen att det inte förekommer ett enda svartjobb i Sverige idag? 

Djärvt påstående.
Djärvt påstående.

OK, Twitters 140-tecken innebär en begränsning jag själv understundom drabbas av. En minister som just har varit med i SVT Debatt och får många frågor och kommentarer har heller inte hur mycket tid som helst att lägga på varje svar. Jag är uppriktigt glad att han tog sig tid. Låt oss därför vara generösa och tolk det som att bostadsministern menar den sektor som ROT-avdraget omfattar.

Även här är uttrycket ”utrota” lite i djärvaste laget. Utrota betyder enligt Svenska Akademiens ordlista: ”utplåna, förinta”. Sverige har således en bostadsminister som påstår att ROT-avdraget har utplånat – förintat – svartarbete inom – med en generös tolkning – byggbranschen i Sverige. Märkligt att andra ministrar i den regering Stefan Attefall häromveckan tillsatte en utredning om hur man skall minska svartarbetet i byggbranschen. Har bostadsministern glömt att informera regeringen att svartarbetet redan är utrotat?

Stefan Attefall är tolv år äldre än jag och det är osäkert om han har gått i det utbildningsminister Jan Björklund kallar ”flumskolan”. Tidsangivelsen för när flumskolan började är något vag. Man kan säga att Jan Björklund är lite flummig på den punkten. Jag har i alla fall tolkat det som att flumskolan pågick under i alla fall några av åren 1979–1991 när jag gick i skolan. Kanske var det ännu flugigare innan eftersom Stefan Attefall aldrig fick lära sig var ordet utrota betyder.

Debatten om subventioner och fördelning tog sig en oväntad vändning.
Debatten om subventioner och fördelning tog sig en oväntad vändning.

Läs alla mina inlägg om bostäder, skatt och svartjobb.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: