”Soperent” på cykelbanan redan i februari

En fröjd att cykla trots mulet väder.
En fröjd att cykla trots mulet väder.

Dagens cykeltur till city blev en ren fröjd eftersom cykelbanan var nysopad. Härligt att det hjälper när medborgarna tar kontakt med kommunen. Mitt tidigare blogginlägg var kanske överdrivet negativt.

Det första svaret jag fick från kommunens kundtjänst var dock inte så hoppingivande att sopning skulle ske innan april:

Enligt avtal mellan Trafikkontoret och entreprenörer så ska sandupptagningen på cykelbanorna vara klar den 30 april. Önskemål om förändring så är du välkommen att mejla till Trafikkontoret.

Sagt och gjort mejlade jag trafikkontoret och fick följande positiva besked:

Normalt sett skall flisupptagningen inte starta förrän i april, men p.g.a. den milda vintern så börjar vi sopa upp fliset redan nästa vecka, med risk att vi får lägga ut ny flis om det blir kallt och halt.

Precis som jag önskade i mitt förra inlägg. Nu tror jag inte att det var mitt mejlande som satte bollen i rullning. Det milda vädret har varit ett faktum rätt länge nu och det lär vara fler cyklister som har hört av sig med önskemål om sopning. Det känns bra att bo i en kommun med ett så lyhört trafikkontor.

Det var snabbt jobbat och det var inte bara fliset som var borta. Alla grenar och stenbumlingar var också bortsopade. Eller som damsugarförsäljaren på TV-butiken, under 90-talet, hävdade att man sade på göteborgska: ”det blir soperent”.

En annan härlig sak är att det nu är så pass ljust att jag inte behöver använda lamporna och därför kan ladda min elektronik i stället.

Läs alla mina inlägg om fotografi, Leica M9cykel och Brompton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: