Helen hjälpte till i Hjällbo

Många ville samtala med Helen Engholm.
Många ville samtala med Helen Engholm.

Helen Engholm, tredjenamn på Vänsterpartiets riksdagslista i Göteborg, hälsade idag på i Hjällbo för att hjälpa till vid flygbladsutdelningen. Förra veckan var det Yasmine Posio Nilson, tredjeamn på Hisingslistan i kommunvalet, som hjälpte till.

Kanske kan vi starta en tradition med listtoppar som besöker Hjällbo? Yasmine gillade det förra veckan och Helen uttryckte sin förtjusning idag.

– Flygbladen går ju åt som smör i solsken, sade Helen.

Värme och solsken var det ont om om man tittade på termometern. Värmen var dock påtaglig hos Hjällboborna. Många sken upp som den sol som gömde sig bakom molnen. Inte ens de som tackade nej till flygbladen visade ett mulet sinne.

Dessutom återfanns förvånansvärt få av våra flygblad på marken. Det visar antingen på ett stort intresse för Vänsterpartiet eller att boende i Hjällbo är mer väluppfostrade än de som rör sig mer centrala delar av Göteborg. Där slänger betydligt fler flygbladen på marken.

Många ville prata med Helen. Hennes kommunikativa förmåga var en av anledningarna till att Vänsterpartiet Angered i november nominerade Helen till riksdagslistan. En kvinna som definierade sig själv som höger och i början av samtalet tydligt deklarerade att hon inte tänkte rösta på Vänsterpartiet sade att hon höll med oss helt i frågan om vinster i välfärden. Hon kunde inte begripa att alla andra partier tillät skolor att gå med vinst.

– Alla pengar måste tillbaka in i verksamheten, sade hon.

Huruvida hon tänkte rösta på Vänsterpartiet när samtalet med Helen var över vågar jag inte svära på. När jag berättade att Helen står på tredje plats på riksdagslistan blev hon i alla fall märkbart intresserad. Kanske är vinster i välfärden en fråga som kan få borgerliga väljare att splittra sina röster. Rösta med Vänsterpartiet i riksdagsvalet för att pressa fram ett vinstförbud och rösta på ett borgerligt parti i regionen och kommunen.

Fler bilder:

Läs alla mina inlägg om Canon EOS 5D IIIHjällbo och Vänsterpartiet Angered. Liknande inlägg:

1. Flygbladen tog slut i Hjällbo innan fullmäktige drog i gång

2. Flygbladen gick som smör i solsken i Hjällbo

3. Vi valde Hjällbo när partidistriktet kampanjade över hela stan

4. Solen och Angered centrum log mot Vänsterpartiet

5. Givande samtal hos Assyriska Ishtar förening

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: