Givande samtal om Fas-3 på Galileen solidaritetsförening

Jamileh Ismail, Al-Salam, och Osama Abdulhalim, ordförande i Palestinska riksförbundet och Galileen solidaritetsförening .
Jamileh Ismail, Al-Salam, och Osama Abdulhalim, ordförande i Palestinska riksförbundet och Galileen solidaritetsförening .

Idag var jag inbjuden till Al-Salam för att presentera Vänsterpartiet för deras verksamhet för arbetssökande i fas-3. Det var på många sätt hemmaplan. Inte bara för att de höll till i Galileen solidaritetsförenings lokaler på Spadegatan i Angered medan Al-Salams lokaler i Hjällbo renoveras. Främst var det en politisk hemmaplan.

Många kände igen sig i Vänsterpartiets socialistiska och feministiska politik. Den internationella solidariteten var närvarande och kritiken mot fas-3 i stället för riktiga jobb var obönhörlig. Deltagarna hade inte mycket till övers för regeringens politik.

Inte heller vinster i välfärden stod högt i kurs. Många vittnade om egna erfarenheter av underfinansierad välfärd och ansåg att skattepengar skall gå till det de är avsedda för och inte till ägare som för ut dem ur landet till skatteparadis.

Min presentation var ganska kort en frågestunden i storgrupp och runt fikaborden desto längre. Troligtvis kommer jag att få svårt att sova i natt av allt kaffe jag bjöds på. Tveklöst lade jag på mig ett kilo av alla kakor, mandelkubb och vetekransar de insisterade på att jag skulle äta. Det var riktigt gott och riktigt givande att flytta omkring mellan borden.

Några bilder:

Läs alla mina inlägg om Palestina, fas-3 och Leica M9. Liknande inlägg:

1. Givande samtal hos Assyriska Ishtar Förening

2. Feministiska framgångar på GR:s förbundsfullmäktige

3. ”Det är upp till bevis för regeringen om de vill ha fred i mellanöstern” Hans Linde om nödvändigheten att erkänna Palestina i FN

4. 500 besökte socialistisk festival i Biskopsgården till stöd för Palestina

5. Enorm solidaritetsmanifestation till stöd för Ship to Gaza – minst 4000 samlades i Göteborg

Annonser

Om inlägget

Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: