Stekhällen räckte till 20 personer på Mulleutflykt

Friterade potatisskal från fyra kilo ekologisk potatis räcker en hel lördagsfilm.
Friterade potatisskal från fyra kilo ekologisk potatis räcker en hel lördagsfilm.

Sonen och jag var inbjudna för att sköta provianteringen vid sagans Mulleaktiviteter i Vättlefjäll. Vi gick före och gjorde upp en eld vid en av grillplatserna och satte i gång att steka potatis och vegetariska köttbullar. När småttingarna kom fram var det mesta klart och redo för servering.

Förutom att det är tungt att bära är det något speciellt med att laga mat för drygt 20 personer. Det är inte varje dag man skalar fyra kilo ekologisk potatis, två kilo morötter och ett halvt kilo gul lök. För att inte tala om att köpa havregrädde i literförpackning. Det var förvisso rutin på Ung Vänsters kurser på 90-talet eller när man var toban i Iwama, Japan. (Man turades om att laga mat åt varandra. Toban kallades den som hade tjänstgöring.)

Det var inga problem att steka fyra kilo potatis och några kilo vegobullar. Vi skalade potatisen hemma och för att inte låta något gå till spillo friterade jag potatisskalen i stället för att köpa dyra chips till lördagsfilmen.

Fler bilder:

Läs alla mina inlägg om Vättlefjäll. Liknande inlägg:

1. Årets sista utemat på stekhäll i Vättlefjäll

2. Stekhäll perfekt på höstpromenad i Vättlefjäll

3. Gertrud fångar ett grodyngel och ser en orm i Vättlefjäll

4. Då var man betrodd som kanotuthyrare

5. Ha alltid med dig ett par extra tallrikar om du lagar mat ute i Angered

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: