Göteborg behöver en rödgrön riksdagsmajoritet för att nå miljömålen

Lotta Silfver, Miljöförvaltningen, presenterade nuläget för arbetet med miljöprogrammet.
Lotta Silfver, Miljöförvaltningen, presenterade nuläget för arbetet med miljöprogrammet.

Idag presenterades miljörapporten för 2013. Göteborgs Stad har ett ambitiöst miljöarbete men vi har fortfarande långt kvar till att nå målen. Idel gula eller röda symboler. Inte en enda röd.  Och det är på sätt och vis bra.

Det är bra eftersom målen sattes som tillståndsmål, dvs. hur miljön skall se ut när det är bra, och inte enbart den kommunala verksamheten. Målen kan inte nås enbart med kommunala åtgärder. Företag och staten behöver också göra mer.

Naturligtvis hade det varit bättre om mer redan hade varit gjort och alla symboler i rapporten var gröna. Vi får dock gilla läget och rulla upp skjortärmarna och jobba på för att förverkliga alla åtgärder i miljöprogrammet och i klimatstrategin. 

Den borgerliga regeringen har de senaste åtta åren prioriterat ner miljöpolitiken ytterligare från den tidigare socialdemokratiska låga ambitionsnivån. En rödgrön riksdagsmajoritet efter valet nästa vecka skulle skapa bättre förutsättningar för att Göteborg skall nå målen. Den naturliga ledaren i klimatarbetet bland de rödgröna är Vänsterpartiet. Vi budgeterar mer än S och MP för klimatinvesteringar i förslaget till riksdagsbudget. Dessutom är vi de enda som tydligt har sagt att vi enbart vill ha en rödgrön regering. Om man vill vara säker på att de borgerliga hålls utanför nästa regering bör man rösta på V.

Läs alla mina inlägg om miljö, klimat och kommunfullmäktige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: