Kampanjen är död, länge leve kampanjen!

Gruppdiskussioner på Frölunda kulturhus.
Gruppdiskussioner på Frölunda kulturhus.

Vänstern är ännu inte färdig med vår politiska uppgift. Vårt arbete går outtröttligt vidare och därför startade vi på Frölunda kulturhus i igår en ny kampanj samtidigt  som den förra tog slut. Kampanjen ”Vänsterpartiet gör skillnad” går över till ”Vänsterpartiet gör skillnad i alla delar av staden”.

Elin Engström och Johanna Eliasson.
Elin Engström och Johanna Eliasson.

Mellan kampanjerna klämde vi in en stunds fika och levande musik med gruppen Gharib. En värdig avrundning på den förra kampanjen och trevlig energiinjektion inför nästa.

Kampanjupptaktens utgångspunkt var tre frågeställningar som är viktiga för partiföreningarna. I en openspace-övning undersöktes hur partiföreningarna kan hitta lokala frågor, hitta allierade och bedriva lokal aktivism.

Diskussionerna leddes av tre av distriktets tio  partiföreningar för att sprida deras erfarenheter och vi skulle kunna lära av varandra.

Adriana Aires, Sebastian Wedtström Kjerfh och Sara Nanah.
Adriana Aires, Sebastian Wedtström Kjerfh och Sara Nanah.

Efteråt, när fikat hade dukats fram och musiken dragit igång, intervjuade jag Elin Engström, distriktsordförande, och Johanna Eliasson, en av organisatörerna i distriktsstyrelsen, tillsammans med tre av företrädarna från de partiföreningar som höll presentationer: Sara Nanah, Biskopsgården, Adriana Aires, Backa, samt Sebastian Wedtström Kjerfh, Kortedala–Gamlestaden–Bergsjön.

De berättar bland annat om hur de har spelat in en valfilm för kurdiska HDP i det kommande valet, hur de använt Google maps för att kartlägga sina aktiviteter och var de har många medlemmar och hur de har knytet kontakter med föreningar som vid en första anblick kanske inte framstår som allierade till partiet.

Varsågoda två och en halv timmes kampanjupptakt komprimerad till mindre än 15 minuter.

Kampanjen är död, länge leve kampanjen!

Fler bilder:

Läs alla mina inlägg om Frölunda och lyssna på alla mina podcasts.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: