Higab gör städad sorti från Mipim i Cannes

MIPIM 2015 - ATMOSPHERE - OUTSIDE - CROISETTE VILLAGE
Det är troligtvis inte på Mipim i Cannes som Higab hittar hyresgäster till Angereds industriby. Foto: Image & co / Y. Piriou.

Idag berättar GP om Göteborgs deltagande i fastighetsmässan Mipim i Cannes. Av Göteborgs budget på 3,7 miljoner står 22 privata företag för 3 miljoner. De helägda kommunala bolagen Älvstranden, Higab och Framtiden betalar 200000 kronor vardera.

Med anledning av artikeln har jag fått ett antal frågor varför Higab är med och hur Vänsterpartiet ser på frågan.

Higabs styrelse diskuterade bolagets deltagande i Mipim under hösten och beslutade i november att vi inte skall deltaga. Med tanke på att Älvstranden nuförtiden är ett dotterbolag till Higab kommer koncernen lolkalklustret vara representerat ändå, så länge mässan är relevant för Älvstranden.

Higab agerar alltid långsiktigt och vill bidra till hela stadens bästa. Därför beslutade vi att bidraga med 200000 för 2016 som vi gjort i flera år tidigare och avsluta engagemanget från 2017. På så sätt gör Higab en städad sorti och ger alla andra deltagare från Göteborg möjlighet att anpassa sig efter de nya förutsättningarna.

Mipim ligger helt enkelt för långt från Higabs egen verksamhet. (Läsaren får ursäkta om jag är otydlig kring Higabs två roller: vi har både en egen verksamhet och är koncernmoder till Älvstranden, Parkeringsbolaget och Göteborgslokaler.) Det är inte i Cannes Higab hittar nya hyresgäster till Angereds industriby, kan samtala med idrottsrörelsen eller kulturinstitutionerna som hyr flera av våra fantastiska kåkar.

Styrelsen har gett bolaget i uppdrag att titta på möjligheten att i stället hitta relevanta möjligheter att deltaga i Almedalen. Där finns representanter för småföretag, hantverk, idrott och kultur från andra delar av landet än Göteborg. På Gotland är det mer rimligt att Higab hittar nya idéer och samarbeten som kan utveckla vår verksamhet och Göteborg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: