GR:s styrgrupp för miljöllsbyggnad sammanträdde i Gråbo

l1001321
Ohelig treenighet? Kyrka, sammanträdesrum och Pokemon-gym.

Dagens sammanträde med Göteborgsregionens styrgrupp för miljö och samhällsbyggnad tände rum i Gråbo. Där diskuterade vi översiktsplanernas betydelse för den regionala utvecklingen, fick information om utvecklingen på Landvetters flygplats samt yttrade oss över Riktlinjer för mobilitets- och parkeringsplanering i Göteborg samt Härrydas bostadsförsörjningsprogram.

l1001315
Skulptur på torget i Gråbo centrum.

Till yttrandet över Göteborgs riktlinjer för mobilitets- och parkeringsplanering lämnade M, L, C och SD in ett märkligt yrkande där de ville uppdra åt tjänstepersonerna att ändra tjänsteutlåtandet, efter tämligen lösa resonemang, utan att begära en återremiss. Vi rödgröna kunde naturligtvis inte ställa upp på en såna hantering och yrkandet fick avslag. Vill man som ledamot i styrgruppen ha andra skrivningar i tjänsteutlåtandet får man föreslå konkreta förändringar och tillägg, alternativt en återremiss där ärendet kommer upp för nytt beslut i styrgruppen.

När det gällde Härrydas bostadsförsörjningsprogram ville jag att styrgruppen skulle påtala att målen saknar tydlig fördelning mellan upplåtelseformer. Härrydas egen statistik visar att dagens utveckling snarare förvärrar segregationen än bidrar till hållbar utveckling i regionen. Därför lämnade jag följande protokollsanteckning:

Ur ett regionalt perspektiv vore det önskvärt med en tydligare målbild över fördelningen mellan olika upplåtelseformer i nybyggnationer. Den nuvarande utvecklingen förvärrar segregationen i regionen. En målbild borde innehålla att mer än hälften av lägenheterna uppförs som hyresrätter.

Alla handlingar från sammanträdet hittar du här. Läs alla mina inlägg om GR.

Om inlägget

Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: