Rannebergen intog Kronhusbodarna för att protestera mot utförsäljningen

L1004082
Daniel Carlenfors från distriktsstyrelsen höll ett anförande för Vänsterpartiets räkning.

Runt 200 personer kom för att protestera mot den planerade utförsäljningen av utanför kommunfullmäktiges sammanträde i kronhuset idag. Viktoria Park är inte en seriös hyresvärd menade demonstranterna.

Här är Daniels tal:

Hej!

Jag heter Daniel Carlenfors och jag kommer från Vänsterpartiet Göteborg. Jag är här idag för att visa mitt och partiets stöd för er boende som gått samman för att protestera mot utförsäljningarna av era hem.

För detta är viktigt. Det är era hem vi pratar om. För fastighetsägare och för vissa politiska partier är bostaden inte i första hand ett hem och en rättighet, för dem är bostaden en vara som kan köpas och säljas hur som helst på en marknad.

Det är ingen slump att både vår grundlag och FN:s deklaration om mänskliga rättigheter nämner just bostaden. För oss i Vänsterpartiet är det därför viktigt att framhäva bostaden för vad den är: en social rättighet!

När jag först hörde om planerna att Bostadsbolaget skulle sälja ut 300 lägenheter till Victoria Park kände jag en viss uppgivenhet för oavsett om det handlar om utförsäljningar, ombildningar eller renovräkningar så är det alltid de boende som drabbas.

Men när jag sedan hörde hur det började mullra i Rannebergen kände jag mig hoppfull. När det kom över 300 personer på ert möte, när er Facebookgrupp fullkomligt svämmar över av bra idéer och argument, när tre fulla bussar rullar hela vägen från Rannebergen och till Kommunfullmäktige. Då kan man inte annat än att känna hopp.

För det är så oerhört viktigt att människor organiserar sig i sina bostadsområden. Att människor går samman för att försvara rätten till en bra bostad.

Det är genom ert engagemang ni kan få till den förändring som ni vill ha. Det är när ni själva tar makten över de frågor som är viktiga för er som en förändring blir möjlig.

Jag utgår ifrån att ni fortsätter göra det ni påbörjat så fantastiskt bra, att organisera, mobilisera och verkställa detta till debattartiklar, öppna brev, namninsamlingar lunchträff med Ann-sofie Hermansson och mer där till. Jag utgår ifrån att vi ses igen för kampen är inte över utan kampen den fortsätter!

Tack för mig!

Frågan kommer troligtvis att behandlas av kommunfullmäktige i december. Det gäller alltså att mobilisera hårt de närmsta veckorna.

Fler bilder:

Läs alla mina inlägg om allmännyttan, bostäder och Angered

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: