Ungdomar behöver stärkt arbetsrätt och starkare fackförbund – inte centerclowner

Samtidigt som Centerns ungdomsförbund ”tokar till det lite” med gröna clownnäsor och kör en kampanj mot arbetsrätt och fackföreningar avslöjar SVT hur McDonalds systematiskt utnyttjar ungdomar att jobba utan lön. Dålig tajming eller en logisk konsekvens av att CUF och Centerpartiet allt mer har stämplat ut sig som svensk politiks största pajasar som gör vad som helst för att få uppmärksamhet?

Problemet för ungdomar på arbetsmarknaden är inte lagen om anställningsskydd, LAS. Det är heller inte att facken är för starka. Tvärt om. Problemet är att arbetsrätten har urholkats och fackföreningarna har försvagats.

Rätt till heltid är ett av de viktigaste kraven i årets valrörelse. En förutsättning för det är att pajasregeringen kastas ut från Rosenbad men också att den rödgröna regeringen för en annan politik. Enklaste sättet att få en ny regering och en ny politik är att rösta med Vänsterpartiet, engagera sig i Ung Vänster, Vänsterpartiet och facket. Fuck CUF! Byt regering – Byt politik!

Erik Berg skriver en briljant analys på sin blogg. Läs även Ali Esbati, Jinge och Svensson.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Media: GT, GT, DN, DN, Svd, EX, EX, GP, GP, Svt, Svt, Svt, Svt, AB, AB, AB,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer

Lägg till din →

  1. Cecilia Nordlund 17 maj 2010 — 22:17

    Väl skrivet!
    In med BRA och TRYGGA ARBETEN, för de friska och starka. Och för de sjuka och svaga, bra sjukvård och rehabilitering INTE indragen försörjning FFS!

    DET är den rätta arbetslinjen Reinfeldt!

    Rösta för i helvete nu ut det blåa fashist-packet!
    /Cecilia 🙂

  2. Håller med dig Jöran ! Centern och speciellt deras ungdomsförbund har i desperation gått åt helvete för långt ! Dags att skrota hela partiet ? Eller återtag namnet Bondeförbundet.
    Ang. McDonalds så får ungdomarna visst betalt för ARBETAD tid men inget för tiden då de bara sitter och väntar.
    Fackföreningar och SVT är det värsta som finns i landet. Facken rör till det och SVT står och slickar i sig eländet. Dubbelt fy !

  3. Fredrik Larsson 17 maj 2010 — 16:00

    Dumheter – det som hänt är redan mot lagar och regler. Det som behövs är lite mer utbildning och ett kännbart straff för de ansvariga.

    Mitt förslag är att de ansvariga resturangcheferna får sparken eller iaf. en månads indragen lön.

    Mvh
    Fredrik Larsson

Lämna en kommentar