Marit Paulsen vill att svenska djur skall lida lika mycket som djuren i resten av EU

Marits syn på rättvisa är att alla djur skall få lida lika mycket. Foto: Björn Larsson.

Marit Paulsen var gäst i SVT:s ”Här är ditt liv” i går. Jag såg inte programmet. Det skulle aldrig falla mig in att slösa ledig tid på hycklaren Paulsen. Väntetiden när min son i detta nu tränar fotboll han jag dock lägga på några korta rader.

Marit Paulsen brukar ha hög svansföring när det gäller djurens väl och ve men när EU-parlamentet den 8 september röstade om en ny EU-lag för djurförsök röstade Marit Paulsen emot att de enskilda medlemsländerna skall få ha bättre djurskyddslagar för försöksdjur. Hon kan prata sig själv tårögd om hur hemskt de danska grisarna har det men när det gäller försöksdjur vill alltså Marit Paulsen att svenska djur skall lida precis lika mycket som försöksdjuren i resten av EU.

Marit Paulsen var drivande på ja-sidan vid folkomröstningen om EU-medlemskapet 1994. Hon hävdade ofta subsidiaritetsprincipen och att EU:s miljölagstiftning var ett golv. EU skulle tvinga medlemsländerna till en miniminivå men aldrig hindra länder från att gå före och instifta hårdare miljöregler, lär retoriken från Paulsen & co.

Nu röstar hon alltså tvärt emot vad hon själv sade. S å går det ofta när liberaler och EU-vänner faktiskt går till votering. De drömmer och pratar om ett EU och skapar ett helt annat EU med sina beslut. De talar fint om möjligheten för enskilda länder att ha bättre miljölagstiftning men röstar för regler som hindrar det.

Marit Paulsen tappade sin trovärdighet i miljö och djurrättsfrågor i början av 90-talet. Det kanske är dags för den svenska journalistkåren att inse det och börja ställa lite kritiska frågor till henne. En första fråga är varför hon så gärna vill att svenska försöksdjur skall lida lika mycket som försöksdjuren i resten av EU.

Liknande inlägg:

1. Världens bästa Eva-Britt

2. När elefanterna kompromissar i EU ersätts förbud med märkning

3. Dags för en klimatminister i stället för EU-minister

4. EU-parlamentet limmade igen truten på EU-kommisionen med köttklister

5. EU:s marknadsfundalism är ett av de största hoten mot kommunalt miljöarbete

6. Läs Marlene Svensson om djurförsök

7. Göteborgs Stad kan inte säkerställa att vi inte serverar kött från plågade grisar

8. Äta kyckling är lika makabert som att äta marsvin (och ekorre) del III

9. Fattiga på andra sidan jordklotet betalar dyrt för ditt billiga kött

10. Det är regeringen som har försämrat djurskyddet

Läs alla mina inlägg om EU, miljö och djurrätt.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Media: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10, 11,12,13,14,15,16,17,18,19,20,

Bloggar: Jinge, Jonas Sjöstedt, Jens Holm,

2 kommentarer

Lägg till din →

  1. Jag kommer aldrig att glömma då hon kritiserade ekologisk mat och sa att det skulle leda till svält. Jag trodde att svält redan ”pågick”, så att säga. Ingen sa emot henne, och det är problemet med debatten idag: borgarna kan klämm ur sig hur dumma saker som helst, och då vi ska säga emot finns det så mycket att välja på att vi blir stumma – ingen kan ju gå på deras skitsnack – men alla går ju på det.

    Marit är en hemsk kvinna.

  2. Göran Rönning 03 oktober 2010 — 21:43

    Marit Paulson är en bluffmakare
    Marit Paulsen är skicklig på att manipulera massmedia, den aningslösa massmedia med sina aningslösa journalister som är så naiva och blåögda att dom sväljer Marits lögner och fallsarier med hull och hår. Det är förbluffande hur otroligt enfaldiga vissa jounalister verkar vara.
    Jag har känt Marit i 30 år, vi har suttit i samma debattpaneler och kritiserat skogsbolagen när dessa sprutade gifter över Dalarnas skogshyggen. Då¨på den tiden för 25-30 år sedan var Marit Paulsen en ärlig miljövän och en som försvarade landsbyggdens befolkning mot storkapitalet och giriga skogsbolag.Men det gav inga pengar,men eftersom pengar och kändisskap betydde allt för PR- kvinna Marit Paulsen så bytte hon sida.
    hon blev istället kapitalets försvarare och sålde sig till högstbjudande.
    En som säljer sig för pengar, vet ni alla vad en sådan kallas för.
    Hon är otroligt skicklig på att skapa rubriker, men hennes drivfjäder heter bara pengar.
    Så Marit Paulsen förvandlades från landsbyggdens försvarare till storkapitalets och landsbygdens dödgrävare.
    Göran Rönning Samhällsdebattör och som inte är till salu.

Lämna en kommentar