Satans mördare!

Det finns inga andra ord för Israels brott mot internationell rätt än de Olof Palme fällde på partikongressen 1975 om Francoregimens avrättningar av tre medlemmar ur FRAP (Frente Revolucionario Antifascista y Patriótico): satans mördare!

Hans Linde (V) använde orden i sitt tal på Gustaf Adolfs Torg i förrgår då mer än 4000 fredsvänner samlades till stöd för Ship to Gaza. Det har upprört centerpartisten Rickard Nordin som också talade i måndags. Han menar att det inte hjälper att lösa konflikten genom att kalla Israel för ”satans mördare”. Jag menar att man skall kalla saker vid sitt rätta namn.

Jag gjorde det själv i kommunfullmäktige när Vänsterpartiets motion om att inleda ett vänortssamarbete med Gaza Stad behandlades.

De rapporter som nu börjar strömma in från offren från måndagens piratattack bekräftar att ”satans mördare” är korrekt terminologi. Nicaragua drar de politiska slutsatserna av händelsen och bryter sina förbindelser med Israel. Bra. Dags för den borgerliga regeringen att vakna och börja agera i stället för att bara snacka.

Läs även Jonas Sjöstedts betraktelse:

Detta som vi nu kan läsa om i stora artiklar om svenskar och tyskar är palestinsk vardag, det är ockupationens ansikte. Så här behandlas palestinier på ockuperat område. Jag har själv sett det upprepade gånger med egna ögon. Till det kan man lägga att Israel stjäl palestinskt land, förstör deras ekonomi och river familjers hus.

Centerpartister och andra som vill ”nyansera debatten” må misstycka men jag säger det igen: satans mördare!

Läs alla mina inlägg om Ship to Gaza.

Bra bloggar: Ida Gabrielsson om MUF:s hyllning av mördare, Thaher Pelaseyed om blockaden, Vänstervind, Emil Broberg, Jinge, Jerker Nilsson,

Media:  GP1,2,3,4,5,6,7,8,9, GT1,2, DN1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11, Svd1,2,3,5, AB1,2,3,4,5,6,7,8,9,

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

18 kommentarer

Lägg till din →

  1. Det är allmänt känt att islamisterna från IHH före avfärden gjorde klart att dom ville begå självmord. Dom attackerade israeliska soldaterna med knivar, yxor och järnrör, trots att soldaterna inte hade skarpa kulor.

    Vet ni kommunister inte att ni kommer att hängas när islamisterna har makten här i Sverige? Inbillar ni verkligen er något annat? Ni är inget annat än nyttiga idioter för dom!

  2. Om inte palestinierna ideligen sköt raketer in på israeliskt område, tror jag bestämt att Israel hade varit tacksamt för internationell hjälp till Gaza. Därför och bara därför vill man veta vad som sänds till Gaza.
    Men Ship to Gaza var nog mest ute efter att provcera fram den nuvarande situationen. Ville man ge gazaborna något kunde man sänt det via Israel, som de flesta andra hjälporganisationer

  3. En av Israels mera kända kommentatorer sa igår på TV att passagerarna på båtarna mest bestod av naiva och lättlurade idealsiter från Europa. Som sådana är de ju ett perfekt vapen för Iran, Hamas och Al-Quaida- nyttiga idioter. Man vet inte om mans ska skratta eller gråta när man ser en upprörd Mankell breda ut sig på TV.

    Hamas vägrar nu ta emot lasten från båtarna efter att den gåtts igenom av Israel. Självklar Israel har ju tagit bort vapen och spängämnen. Hamas skiter ju fullständigt om befolkningen i Gaza får cement och leksaker av idioterna.

  4. Jag tror att du inte är ensam om att känna dig klämd mellan Israel- och palestinavänner.

    Det finns många kristna som över hela världen kämpar för fred mellan Israel och Palestina. Och det handlar inte om att ta ställning för den ena eller den andra parten i en slags svart/vit konflikt.

    Det enda som kan bära frukt är att motståndarna börjar att tala med varandra.

    Läs mer om varför Kyrkornas världsråd just nu har en fredsmanifestation i Israel och Palestina här:

    http://darenpagatan.blogspot.com/2010/06/world-week-for-peace-har-borjat.html

  5. På din gamla goda tid uttrycktes dina åsikter så här: Judentum ist Verbrechertum ! Detta gamla unkna judehat gör mig både sorgsen och förbannad !
    Vilket land involverat i en militär konflikt skulle tillåta fienden att importera vapen ? Guten Abend !

  6. ”Läs Goldstone rapporten.” Och du vet att hela den rapporten är ren och skär lögn efter att författaren bland annat kopplats ihop med Apartheidtidens Sydafrika, detta borde inte komma som någon nyhet och hela rapporten har blivit ”kall” på grund av detta, nej just sånt missar Svenska medier och svenska vänsterradikaler…

  7. Jag kan tycka att det var korkat av Israel att borda fartygen på internationellt vatten. Men samtidigt kan jag tycka att det är väldigt korkat av Mankell med kompisar att åka med på Ship to Gaza. Rätt eller fel men Hamas är i mina ögon en samling galningar. Och jag får det till att Mankell med kompisar stödjer Hamas. Det bästa vore om palestinierna slängde ut Hamas. Då kanske även Israel blir lite mer samtalsvilliga

  8. Man kan knappast kritisera varken Israel eller palestinerna för sina ageranden. Jag vet inte riktigt hur det ligger till med vem som började ”bråka” men det finns ju bilder på hur den första soldaten som landsätts slängs till ett annat grepp och nästa blir slagen med järnrör, sen följt av granater osv. Israel sa klart och tydligt att de var välkomna till en hamn längre söderut i Israel där lasten skulle inspekteras och därefter skeppas vidare i lastbilar allt under ”ship to Gaza’s” insyn. Istället valde man att riskera lasten för att få bra PR. Som Mankell sa att han ”var nöjd med resultatet” hur kan man vara nöjd med ett resultat där flera människor dött och skadats? Det är verkligen sjukligt och ger åtminstone mig svårt att sympatisera med de som skriker ”satans mördare”…

    • Jöran Fagerlund 02 juni 2010 — 15:55

      Men hela frågan handlar ju om att Israel inte har någon rätt att blockera Gaza. Palestina skall få ta emot vilka fartyg de vill i sin egen hamn. Vad skulle vi säga om Norge plötsligt förbjöd alla båtar att anlöpa Göteborgs Hamn? Skulle vi nöja oss med att de erbjöd sig att ta emot båtarna, inspektera lasten och köra den till Göteborg med lastbil?

  9. Oskar Eriksson 02 juni 2010 — 14:12

    Hej,
    Om du nu kallar Israel för satans mördare, vad kallar du då Gaza-borna som skickar missiler mot civila israeler och har gjort så i många år?

    Och att du tar upp banan-republiken Nicaragua som ett exempel att följa är lite olustigt. Nicaragua var bland annat väldigt snabbt ute och erkände Sydossetien och Abchasien som självständiga stater efter att Ryssland ockuperat dessa områden, men det kanske är lugnt?

    • Jöran Fagerlund 02 juni 2010 — 14:25

      Alla brott mot internationell rätt skall fördömas, även de som begås av Hamas. Israels brott står dock inte i proportion till Palestiniernas. Läs Goldstone rapporten.

      Raketbeskjutningen har ingenting med dessa mord arr göra. Ship to Gaza hade inga raketer. De har inte skjutit några raketer på någon.

      Ingen raketbeskjutning i världen legitimerar piratdåd och mord. Israel hade ingen rätt att borda skepp på internationellt vatten.

  10. Hej Sven!
    Det var ett valdigt demagogiskt inlagg du hade, grattis till det. Du har redan bestamt dig for vem som ar snall och vem som ar stygg i god svensk anda. Jag saknar en balans i ditt resonemang vilket antagligen beror pa att du talar utifran partifarg och inte ar intresserad av fakta. Kann dig inte dum for det. Det ar din demokratiska rattighet att saga vad du har lust till med exempel dragna fran hitan till ditan for att passa din inre monolog.
    Allt finns dock att lasa i bocker och pa internet.
    Las och lar. Du kommer att bidra till fred forst nar du forstar att det finns tva sidor pa myntet. Det finns en graskala som du inte vill erkanna, vem vet du kanske har drommar om olje pengar och da ar det sjalvklart pa vilkens sida du star, i humanismens namn gubevars…

Lämna en kommentar