Vänsterpartiets förvalskampanj besöker Kvibergs marknad

[blip.tv ?posts_id=3520982&dest=47290]

Vänsterpartiet besökte Kvibergs marknad som en del i förvalskampanjen som går ut på att fråga folket vad som är världens bästa välfärd – utan vinstintressen. Vi delade ut 1000 flygblad. Jag testar lite olika format och tjänster för bildspel i form av filmer. Kommentera gärna. Fler kommer inom kort.

Ovan använder jag Bip.tv och nedan Vimeo.com. Blip.tv kan visas i såväl flash som quicktime. Kolla gärna båda varianterna. Jag har inte lyckats få in Quicktime här på WordPress.com tips tas tacksamt emot.

När ni ändå röstar kan ni ju passa på att rösta i välfärdskampanjen också. Vad tycker ni är världens bästa välfärd?

Här är Youtube som har sämst kvalité men större räckvidd:

Här är den inbyggda funktionen i WordPress.com:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Här är bilderna som vanliga bilder:
Annonser

13 Comments

Lägg till →

 1. Jag, som kristen svensk känner mig mer och mer hotad, av denna kolonisering av islamister till vårat land Sverige, med en kristen religion, ännu så länge…
  Jag råkade, landa i den förr kristna provinsen Biafra med ett litet flygplan på en liten grusväg i en by, och såg eländet, året var 1970. Den enda, som bistod dessa stackars folk var den svenske ”flyghjälten” Gustav von Rosen, vilken öppnade en flygbro från de portogisiska öarna Sao Tomé och Principé, med nödproviant, som han släppte ner till det svältande kristna Biafranska folket.
  Nu visar det sig, att de styrande, som sitter i Sveriges riksdagshus har enat sig, och bildat en ”Femte-kolonn” mot sin egna kristna befolkning, med denna massinvandring från islamiska länder, och deras höga nativitet.
  Begriper de inte, att om några år, så är svenskarna den minsta folkgruppen i Sverige. Och då måste det svenska folket underkasta sig ”sharialagarna” och lära sig, åt vilket håll Mekka ligger. Sedan lägga sig på knä och be åt det hållet, ideligen!
  Den enda tröst jag har, är att jag slipper vara med då!
  På grund av för hög ålder!
  . Men det ruskigaste är ju, att alla de, som lägger, sin valsedel, vid höstens val år 2010, på något av de riksdags partier, som idag sitter och styr inne i riksdagshuset, de bidrar till att, deras barnbarn, blir tvungna till att underkasta sig dessa grymma, medeltida sharialagar, som dessutom är från en helt annan världsdel. Eller hur???

 2. Ett snabbt test:

  64-bitars Linux med Firefox:
  * Flash funkar bra.
  * Quicktime är så segt att det blir oanvändbart.
  * YouTube hackar ibland men funkar annars bra.
  * Bildspel och bilder funkar bra.
  * Jag hittar ingen Vimeo. Var på sidan ska den ligga?

  iPhone:
  * Flash funkar förstås inte…
  * Quicktime och YouTube funkar inte heller, vilket är mer förvånande.
  * Bildspel och bilder funkar bra.
  * Jag hittar ingen Vimeo här heller.

  • Jöran Fagerlund 19 april 2010 — 10:24

   Tackar.

   Quicktime kommer inte upp i bloggen utan som en länk som leder till blip.tv vilket inte duger. Dessutom blir det inte bättre kvalité. Det får utgå även om jag gillade tanken att slippa flash.

   Vimeo ligger nedanför omröstningen och ovanför youtube. Jag har nu klippt in den på två olika sätt. Tidigare klippte jag bara in länken och filmen dök upp. Nu har jag även wordpress eget videokommando. Kan du se den nu?

   I iPhone får jag nu upp youtube. Kanske behövde den konverteras eller något. Vimeo syns som en liten flashlegobit.

   På förstasidan ställer wordpress egna bildspel till problem i firefox på mac och windows. Sista bilden i bildspelet ”rymmer ut bildspelet” och lägger sig högst upp på sidan. Det händer inte när man tittar på själva inlägget. Händer samma sak på Linux?

  • Gustav Landström 19 april 2010 — 20:04

   Vad?

   Både Quicktime och Youtube fungerar för iPhone.

   • Jöran Fagerlund 19 april 2010 — 20:26

    Jo Youtube klippet funkar nu. Jag tror bara att Johan var så snabb att kolla att det inte var färdigkodat på youtubes servrar.

    När det gäller QuickTime är väl det stora problemet att wordpress inte visar det på bloggen annat än som länk. När jag klickar på länken och hamnar på blip.tv kan jag inte se filmen då heller på iPhone men det går säkert att få till via rätt codec etc. Men det gör det samma om wp inte visar bildspelet.

 3. Jag gillar bildspelet utan ljud. Kanske mest för att jag försökt få till ett eget till min sida utan att lyckas. Blogger känns lite knepigare än wordpress. Anars kanske Youtube ändå är att föredra med tanke på spridning och den höga igenkänningsfaktorn. Det underlättar nog för besökaren.

  Önskar att även jag var lika flitig med fotograferandet till bloggen…

  • Jöran Fagerlund 19 april 2010 — 10:09

   Tack för synpunkter. Jag är lite ambivalent till ljud och överdrivet mycket rörelse i bildspel så det var skönt att få en kommentar att slippa ljud. Det är spännande och kreativt att göra dessa bildspel och ljud och rörelse tillför mycket. Frågan är om något försvinner. Stillbildens styrka ligger ju många gånger i att det är ett fryst ögonblick. Något bestående. Med rörelser styr man hur bilden skall uppfattas.

   WordPress funkar superbra förutom flash. De tillåter bara att man bäddar in flash från speciella sidor. (På wordpress.com, om man använder wordpress.org och installerar på en egen server kan man göra vad man vill.) De tillåter exempelvis inte SVT-play, Är det inte google som driver Blogger? Då borde det funka med bilder i picasa.

   Bilder är bra. Det är bara att släpa med kameran lite oftare. Du kan ju starta ett Flickr-konto eller picasa så att du kan köra lite småbilder i högerkanten. Enkla bilder från aktiviteter för att visa att det händer något.

 4. Vimeo är det enda som är bildspel som vill spelas i rss-läsaren. Så antingen vimeo eller bara bilder.

  • Jöran Fagerlund 18 april 2010 — 22:52

   Suveränt bra kommentar tack. Är det för att det är så eller är det för att jag har strulat och uppdaterat inlägget tusen gånger på en timme och lagt till format vart efter de har laddats upp?

   • Den längst upp funkade visst också i rss-en när jag dubbelkollade. Youtube-klippet gör att jag förflyttas till browsern och den här sidan. Så vill du ha träffar så är det youtube du ska satsa på.
    I övrigt kör jag mac (10.4.11) och Shrook som rss-are.

 5. Så länge muslimerna är bara 1 % eller mindre i ett kristet land utgör de inte någon fara, de kan t.o.m skildras, som dygdemönster i tidningar och TV.
  Men då de snart ökar i antal och kommer upp efter några år i 5%, då börjar snart problemen. De etablerar sig snart med vänsterpöbeln och ungdomsgängen, kommer snart igång i förorterna. Bil och skolbränder blir allt vanligare. Kriminaliteten ökar kring gator och torg nattetid. De pressar allt på för att öppna mera bönerum, halalslaktat kött vill de ha på hyllorna.
  Nyligen var det en pizzeriaägaren Ibrahim Issa i Tidaholm, som fick stänga, sin pizzeria ty folk hade sett att han föste ner 4 får i källaren, då polisen kom, fanns där bara 3, vart det fjärde tagit vägen hade han ingen aning om.
  I sverige finns det 8,7% muslimer nu, det är mycket hög tid att det svenska folket vaknar!

 6. Bästa välfärden -utan vinstintressen ? 1.000.000 i skatteåterbäring eller att få sitta ostörd på ett utsiktsberg i sommarskymningen med havet framför sig…

  • Jöran Fagerlund 19 april 2010 — 10:50

   Hej Karl-Otto alias ”Erik” såg du att du och ”Bengt” fick en egen knapp i omröstningen ovan som tack för att du är en sådan flitig besökare och kommentator på min blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: