Kampanjen ”Håll ihop mot rasismen” besökte Frölunda torg

Lisa Ahlqvist från grundorganisationen Kortedala-Gamlestaden-Begsjön hjälpte till med flygbladsutdelningen i Frölunda.

Efter att ha lämnat sonen vid ett barnkalas åkte dottern och jag till Frölunda i går för att deltaga i Vänsterpartiet Göteborgs kampanj ”Håll ihop mot rasismen”. Grundorganisationen i Frölunda har jobbat med kampanjen i fyra månader och denna gång fick de stöd av aktivister från andra delar av Göteborg.

Nästa lördag (12/2) kör vi igen men denna gång på Rymdtorget i Bergsjön. Slut upp du också. Tider och praktisk info hittar du här. Det är ett utmärkt sätt att aktivera sig och prata politik med folk.

För att inte bli helt överraskad av valrörelserna 2014 (det är ju val till EU-parlamentet då också) tog jag med en filmkamera för att se vad vi kan göra i samband med våra utåtriktade aktiviteter. Det är lite sent att börja lära sig kameror och exportinställningar i maj 2014.

I filmen intervjuar jag Christian Larsson från distriktsstyrelsen. Musiken är Andrés Esteches låt Robin Hoods vänner som han skrev till Vänsterpartiets valkampanj 2009.

Filmen ligger ute på ett par olika ställen och du kan kolla via den distributör du föredrar. Kom gärna med synpunkter vare sig det gäller tempo i klippen, ljud, bildval eller tekniska ting som format, kodekar och distributionskanaler.

Youtube (även HD):

Vimeo:

Blip TV:

Läs alla mina inlägg om solidaritet, segregation och rasism. Liknande inlägg:

1.  Göteborg inför antidiskrimineringsklausul efter motion från Vänsterpartiet

2.  Var är dansk TV nu? Del 2

3. Jonas Sjöstedt mer aktuell än han önskat sig med Spanska brev

4. Bekämpa Sverigedemokraterna politiskt inte byråkratiskt

5. Flygbladsutdelningen vid centralen nu som tjusigt bildspel med svängig musik

6. Vänsterpartiets förvalskampanj besöker Kvibergs marknad

7.  Fredsrörelsen hedrade atombombens offer och krävde att Carl Bildt agerar för kärnvapnens avskaffande

8.  Ung Vänster arrangerade Club sister till stöd för papperslösa kvinnor

9.  500 besökte socialistisk festival i Biskopsgården till stöd för Palestina

10. Utfrågad om en kärnvapenfri värld av IKFF och Fredsam

4 kommentarer

Lägg till din →

  1. Hej Jöran. Idag är det diskussion om klassamhället med bla din partikamrat Josefin Brink och chefredaktören tillika poeten Göran Greider med flera. Det vore väldigt stort av dig om du kunde filma och lägga upp det på din underbara videokanal, alternativt ta en ljudslinga. Vi är många som inte har möjlighets att ta oss ner till Göteborg. för mer info:http://www.abfgoteborg.org/index.php?option=com_content&view=article&id=787:tyst-i-klassrummet&catid=59:politik-och-samhe&Itemid=44. med vänliga hälsningar Lars

    • Jöran Fagerlund 09 februari 2011 — 22:16

      Jag såg det men jag var tvungen att hasta till Bryssel redan i kväll för att kunna vara på plats i – med Margaret Thatchers ord ”Kalle Anka parlamentet – i tid i morgon när Richard Wilkinson skall hålla föredrag. Det kommer i alla fall upp på bloggen 🙂

  2. Elise Norberg Pilhem 08 februari 2011 — 22:09

    Bra kampanjfilm! Jättekul att se våra egna filmstjärnor i aktion.
    Tack!

    /Elise

Lämna en kommentar